Hypotyreos andning
Äääntligen har det skett, jag kunde träna och andas normalt. Det har varit mitt ständiga bekymmer ända sedan jag fick problem med sköldkörteln. De flesta patienter söker för trötthet och får diagnosen hypotyreos. Jag sökte för att jag inte fick luft och fick diagnosen. visst hade jag varit trött med, men med en utmattning i bagaget är det svårt att veta vad som är "normalt".
 
Det som har hänt nu är att jag tränade lite lätt löpning och andningen besvärade mig inte, vilken lättnad! Svårt att beskriva men det känns som att jag bara fått andas genom näsan och plötsligt kunde jag öppna munnen för full syretillförsel. U N D E R B A R T !
 
Jag har några tankar om vad det beror på, jag tror min meditation och yoga har hjälp delvis. Vi människor är i regel tekniskt dåliga på att syresätta kroppen. Dock tror jag den stora skillnaden är mina nya kosttillskott.  Jod, selen och L-lysin stöttar sköldkörteln och hjälper till att få ut mer T3 i kroppen. En vetenskaplig studie jag läste om hade genom medicinering ökat T3 värdet hos personer med astma och på så vis botat dem. Något liknande tror jag har hänt i min kropp. 
 
Jag äter fortfarande bra, inget gluten, lite laktos och väldigt lite socker. Det tror jag också hjälper så tänker fortsätta på den banan. 
 
För 2 år sedan klagade jag på detta med andningen för första gången och nu har jag känt på en första antydan till förbättring. En oväntad förbättring som jag tacksamt tar emot.